Bikestop bij speeltuin ’t Varvik te Enschede

21 augustus 2017 is het project Bikestop bij speeltuin ‘t Varvik van start gegaan. De Bikestop is een idee van een bewoner uit de wijk Varvik-Diekman. Op verzoek van de initiatiefnemer heeft Eurus het idee omgezet naar een werkbaar projectplan en zijn de financieringsmogelijkheden om te kunnen starten gevonden. Doel is: een duurzaam project te ontwikkelen waarmee bewoners aan de slag kunnen.

De Bikestop is een rustplek voor fietsers, mountainbikers etc. en moet een belangrijke ontmoetingsplek in de wijk en stad Enschede worden voor mensen die willen (na)genieten van hun fietstocht. De bezoekers kunnen naast het nuttigen van een kopje koffie, thee of frisdrank met een gebakje, gebruik maken van een oplaad mogelijkheid voor hun elektrische fiets of de banden van de fiets laten oppompen. Daarnaast zijn verschillende gratis fietsroutes beschikbaar.

In dit traject heeft Eurus de samenwerking gezocht met Vakschool Diekman, de SES (Stichting Enschedese Speeltuinen), Activiteitencentrum Power en Radar Uitvoering Oost. De leerlingen van Vakschool Diekman maken de taartjes en lopen stage bij de Bikestop om zo horeca ervaring op te doen. Power en Radar ondersteunen bij het werven, selecteren en begeleiden van de vrijwilligers.

Met de verkoop van de versnaperingen en de ontwikkeling van nieuwe diensten, zoals een fietsreparatieplek en de verkoop van fietsonderdelen, wil de Bikestop binnen drie jaar geheel zelfredzaam zijn en minder afhankelijk van subsidies en haar verstrekkers. Eurus blijft het project Bikestop van, voor en door bewoners van de wijk Varvik-Diekman met de betrokken partners verder ondersteunen.

Bovenstaand logo van de Bikestop is door een bewoner ontworpen.